Anketa

Što Vas je najviše potaknulo da se bavite / koristite prirodnom, energetskom i/ili duhovnom medicinom?

Uvjeti poslovanja (općenito)

Internet stranice www.huped.hr su u vlasništvu Hrvatskog udruženja za prirodnu, energetsku i duhovnu medicinu (u daljnjem tekstu HUPED), podružnica IPED-a. Uvjeti poslovanja vrijede za registrirane korisnike. Registrirani korisnik (u daljnjem tekstu korisnik ili registrirani korisnik) može postati svaka punoljetna osoba koja je potpuno poslovno sposobna i koja prihvaća uvjete poslovanja HUPED-a. Prilikom prvog upisa potrebno se registrirati i pritom ispuniti sva tražena polja istinitim podacima. Prihvaćanje općih uvjeta poslovanja kupac potvrđuje svojom registracijom. Korisnik je dužan brinuti se o sigurnosti svoje korisničke lozinke i povremeno je mijenjati. HUPED ne odgovara za slučajeve zlouporabe korisničke lozinke, ali će odmah nakon što korisnik javi o vjerojatnoj zlouporabi, odgovarajuće postupiti.

Registrirani korisnik ima sljedeća prava:

Zadržavamo pravo promjene uvjeta korištenja ovih stranica u bilo kojem trenutku.

Promjene stupaju na snagu u trenutku objave. Registrirani korisnik je dužan redovito čitati pravila i uvjete korištenja te se smatra da je pristupanjem stranicama upoznat s aktualnim pravilima i uvjetima korištenja istih, a prilikom potvrde kupnje to i potvrđuje.

Kupnja na internet stranicama

Svaki registrirani korisnik može kupovati artikle iz ponude HUPED-a prikazane na internetskim stranicama. Kupoprodajni ugovor između registriranog korisnika i HUPED-a postaje pravovaljan nakon primitka naručene pošiljke i vrijedi isključivo za područje RH.

Cijene

Sve navedene cijene sadrže PDV i izražene su u kunama. Ponuda i cijene za specijalne akcije vrijede do isteka roka koji je naveden na samoj internet stranici ili do isteka zaliha.
U cijenu nisu uračunati otpremni troškovi koji će biti posebno navedeni prilikom naručivanja artikala. Otpremni troškovi se mogu uvećati za dodatne troškove koji mogu nastati prilikom dostave, a prema uvjetima dostavne službe koja vrši tu uslugu.

Jamstvo i servis

Jamstveni rok naveden je za svaki pojedini artikal. Za artikle za koje nije naveden rok jamstva, vrijede rokovi općih jamstvenih uvjeta prema važećim zakonima Republike Hrvatske. Naši dobavljači osiguravaju servis prema zakonima RH. Kontakt za reklamacije je huped@huped.hr.

Plaćanje

Vaše naručene artikle možete platiti na nekoliko načina:

 1. Kreditnom karticom - American Express, Diners, Eurocard/Mastercard ili Visa.
 2. Pouzećem – plaćate dostavnoj službi prilikom preuzimanja robe
 3. Uplatnicom/virmanom – plaćate na navedeni žiro račun HUPED-a prema izdanom predračunu

Račun će vam biti izdan sa datumom izlaska sa našeg skladišta i bit će vam poslan na e-mail adresu koju ste dostavili prilikom registracije. Ukoliko želite da vam račun pošaljemo na neku drugu adresu, molimo vas da nas o tome obavijestite prilikom same kupovine u polju „napomene“.
U slučaju plaćanja kreditnim karticama, HUPED naplatu autoriziranog iznosa radi u trenutku isporuke robe te ukoliko postoji bilo kakva sumnja u istinitost podataka ne obvezuje se isporučiti robu. Ovim uvjetima se također definira i slanje naručene robe.

Dostava naručenih artikala

Naručeni artikli bit će isporučeni na vašu adresu u najkraćem mogućem roku a najkasnije u roku od 5 radnih dana za dobavljive artikle odnosno one artikle koji dobavljači imaju na zalihama. U redovnim uvjetima roba se dostavlja kupcu radnim danom, unutar 1 do 3 radna od dana narudžbe, na otoke po dostavnom redu dostavljača do maksimalnih 5 radnih dana. Ako procjenimo da će rok dostave biti veći od 5 radnih dana ili da je nemoguće više dostaviti traženi artikal, nakon provjere kod dobavljača bit ćete obaviješteni o tome putem e-mail adrese koju ste naveli prilikom registracije.

U mjestima gdje postoji organizirana dostava, Vaš će paket biti dostavljen izravno u Vaš dom. Tamo gdje dostava paketa nije organizirana, pošta ili tvrtka koja se bavi kurirskom uslugom će Vas obavijestiti o prispijeću pošiljke i Vaš ćete paket moći podići u roku prema rokovima dostavne službe. HUPED ili ovlašteni dostavljač zadržava pravo da se prilikom isporuke robe zatraži identifikacija primatelja putem osobnog dokumenta te ukoliko se ne dobije ista HUPED zadržava pravo da ne isporuči poslanu robu. Primatelj svojim potpisom na dostavnici ili sličnom dokumentu potvrđuje primitak robe.

Troškovi dostave za standardne pakete za područje RH su:

 • Trošak dostave baziran je na težini do 1 kg, a iznosi 20,21 kn
 • Za narudžbe iznad 200 kn uključujući PDV, trošak dostave se ne naplaćuje.

Pravo na raskid ugovora

 1. Svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od sedam dana.
 2. U slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana kada je potrošač primio proizvod.

Oblik raskida ugovora

 1. Ugovor se raskida pisanom obaviješću o raskidu poslanom trgovcu.
 2. Ugovor je raskinut u trenutku kada je trgovac primio obavijest o raskidu.
 3. Smatra se da je ugovor raskinut na vrijeme, ako je obavijest o raskidu upućena unutar predviđenog roka navedenom prije.

Posljedice raskida ugovora

 1. U slučaju raskida ugovora, potrošač je dužan o svom trošku vratiti proizvod trgovcu.
 2. Potrošač ne odgovara za štetu koju je trgovac pretrpio zbog raskida ugovora.
 3. Trgovac je dužan, u roku od 30 dana od dana primitka pisane obavijesti o raskidu, vratiti potrošaču cjelokupan iznos koji je potrošač do trenutka raskida platio na temelju ugovora.

Isključenje prava na raskid ugovora

Osim ako stranke nisu drukčije ugovorile, potrošač nema pravo na raskid na temelju prethodnih članaka ako je riječ o ugovoru:

 • o prodaji proizvoda čija je cijena ovisna o fluktuacijama na financijskom tržištu,
 • o prodaji proizvoda izrađenog na temelju potrošačeve specifikacije, proizvoda izrađenog isključivo za potrošača ili proizvoda koji zbog svoje naravi ne može biti vraćen ili je podložan brzom propadanju

Pitanja

Vaše pitanja, prijedloge, pohvale možete slati i na e-mail: huped@huped.hr

 

Zaštita podataka

Zaštita vaših osobnih podataka regulirana je Zakonom o zaštiti osobnih podataka.Vaše osobne podatke koje dajete dobrovoljno pohraniti ćemo u našoj evidenciji. Vaše osobne podatke prikupljamo i koristimo u svrhu obrade narudžbe, slanje promotivnih materijala, za unaprjeđenje odnosa sa registriranim korisnicima te radi provjere i autorizacije prilikom plaćanja kreditnom karticom. Registracijom na našim internet stranicama dajete Vašu suglasnost za obradu Vaših podataka u navedene svrhe. Registrirani korisnik je suglasan da mu se HUPED može obraćati pismenim putem, telefonski ili elektroničkom poštom te mu na kućnu adresu dostavljati materijale kojima će ga obavještavati o pogodnostima i novinama u svojoj ponudi. U svakom trenutku imate pravo zatražiti ispravak, izmjenu ili nadopunu netočnih, nepotpunih ili neažuriranih podataka, a ukoliko više ne želite primati naše newslettere ili promocijske ponude dovoljna je pismena obavijest.

Unos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 128-bitne enkripcije koju osigurava Wspay sustav za on line autorizaciju kreditnih karica. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se preko PBZ card-a korištenjem sustava Wspay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

HUPED se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici HUPED-a i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

All payments will be effected in Croatian currency. The charged amount on your credit card account is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations.

Načini plaćanja

Kupac plaćanje može izvršiti kreditnom karticom (jednokratno), općom uplatnicom ili Internet bankarstvom. Kartice kojima se može platiti su: American Express, MasterCard, Maestro i Visa.


 • American Express
 • Master Card
 • Maestro Card
 • Visa

Za sigurnu autorizaciju plaćanja na našim stranicama koristimo usluge našeg partnera T-Com-a i njihovog Pay Way sustava koji osigurava zaštićeno provođenje internetskih transakcija kreditnim karticama. Sva On-line plaćanja koja se izvrše putem naših stranica izvršavaju se kroz vezu zaštićenu sa 128-bitnom SSL enkripcijom podataka i MD5 algoritmom.Uplate općom uplatnicom mogu se izvršiti na šalteru Pošte, Fine, banke i sl. ili Internet bankarstvom.

Ako Kupac odabere način plaćanja općom uplatnicom ili Internet bankarstvom proizvod se šalje kada tvrtka primi uplatu na svoj žiro račun.

Plaćanje po ponudi – Kad se vrši plaćanje po ponudi, na elektronsku adresu primatelja računa šaljemo ponudu sa potrebnim podatcima za plaćanje. Kupac plaća iznos na ponudi preko vlastitog Internet bankarstva, odnosno na svakom mjestu koje podržava plaćanje preko 2D barkoda. Po primitku sredstava na naš poslovni račun, roba će biti poslana na adresu za dostavu.

Ukoliko Kupac želi R1 račun, prilikom slanja narudžbe putem Internet Trgovine potrebno je obilježiti odgovarajuću opciju "Trebam R-1 račun" i Kupac tada ispunjava točne podatke poduzeća i njegova sjedišta i adresu za dostavu, ako se razlikuje od sjedišta.

Kupac je suglasan da, ukoliko Prodavatelj prema vlastitom nahođenju u slučaju sumnje na zlouporabu bilo koje vrste plaćanja , može i izričito je ovlašten bilo koju takvu transakciju bez najave i prethodne obavijesti obustaviti te može sve relevantne podatke predati nadležnim tijelima radi kaznenog progona potencijalnih počinitelja. Prodavatelj pridržava pravo promjene cijena ako nije navedeno drugačije (slučaj akcija i posebnih popusta). Cijene važe u trenutku slanja ponude i nemaju unaprijed određeno važenje. Cijene vrijede u slučaju plaćanja s gore navedenim načinima plaćanja i pod gore navedenim uvjetima. Ukoliko se cijena proizvoda promijeni za vrijeme obrade narudžbe, ponuditelj će kupcu omogućiti odustajanje od kupnje. Ukoliko kupac ne može iz bilo kojeg razloga izvršiti plaćanje kupoprodajne cijene, Prodavatelj je ovlašten jednostrano otkazati postupak kupnje. U tom slučaju kupac odgovara Prodavatelju za svu štetu i sve troškove koje bi Prodavatelj pri tome mogao imati.

Prodavatelj se trudi osigurati ažurnost podataka objavljenih na internetskim stranicama. Unatoč tome, moguće je da se karakteristike proizvoda, njihovo stanje na skladištu i/ili cijena promijeni u onom vremenskom periodu u koje Prodavatelj ne stiže na vrijeme ažurirati podatke na internetskim stranicama. U tom slučaju Prodavatelj će Kupca u najkraćem mogućem vremenskom razdoblju obavijestiti o promjenama i omogućiti mu opoziv narudžbe ili zamjenu naručenog proizvoda.

Sve fotografije proizvoda su simbolične i ne odražavaju svojstva proizvoda.


Dodatne napomene

HUPED zadržava pravo trenutno s popisa korisnika brisati one korisnike koji bi kršili ova pravila i uvjete ili na neki drugi način usporavali ili ometali rad stranica te poduzeti odgovarajuće mjere protiv takvih korisnika. HUPED ne odgovara za bilo kakvu štetu koja bi mogla nastati radi prekida dostupnosti, neobjavljivanja, odnosno brisanja oglasa ili grešaka u djelovanju web stranica.

Uvjeti i odnosi između korisnika i HUPED-a podliježu zakonima Republike Hrvatske. U slučaju spora, stranke će pokušati spor riješiti mirnim putem, a ukoliko to nije moguće, nadležan je sud u Zagrebu.

Radno vrijeme za primanje stranaka: ponedjeljak - petak od 9.00 - 17.00h
Stranke primamo isključivo nakon prethodnog telefonskog dogovora o terminu dolaska.


HUPED
Kosirnikova 80, 10000 Zagreb

OIB: 36497698761

MB: 4756207

REG. BROJ: 21012604
tel: 01/3758-145; fax: 01/3758-140
GSM: 099 4900 909
E: huped@huped.hr

W: www.huped.hr

IPED

IBAN: HR2324840081135040876 (RBA)

SWIFT: RZBHHR2X