Anketa

KAKVA JE KVALITETA VAŠEG SPAVANJA I DA LI SPAVATE NA DOBROM MJESTU? Ukoliko niste označili prvi odgovor kao točan svakako nam se javite na e-mail: huped@huped.hr kako bismo pronašli uzrok.

Holistički RETREAT: Mistična Piramida Rtanj - 3 ili 5 DANA - PUT ISCJELJENJA I HARMONIJE SA 5 PRIRODNIH ELEMENATA

Holistički RETREAT: Mistična Piramida Rtanj - 3 ili 5 DANA - PUT ISCJELJENJA I HARMONIJE SA 5 PRIRODNIH ELEMENATA

Lokacija:Rtanj
Termin:06.11.2020
Rok za prijavu:

 

Retreat RTANJ - Mistična piramida Rtanj , Neven Carin, Firewalking, Šaman


Retreat je prilika da provedete vrijeme sa istomišljenicima, naučite nove vještine, proširite svoje znanje, uđete u vibraciju harmonije i zdravlja, a usput se i zabavite . Otkrijte i iskoristite svoj unutarnji potencijal.

OBNOVITE SVOJU ŽIVOTNU ENERGIJU, ZDRAVLJE I UNUTARNJI MIR

Ovo je vrlo intenzivan i budan RETREAT, te prvi ovakav jedinstven i cjelovit program na našim područjima. Neki ga dovršavaju jer žele osobni ili duhovni rast, drugi zato što žele steći nove vještine. Često dolazi do preklapanja. Ljudi uvijek dobivaju puno više nego što su tražili. Ovaj retreat će poboljšati vaš osobni i profesionalni život, te život vaših klijenata.

Osim pomno sastavljenog programa radionica, možete očekivati opuštanje, čistu i netaknutu prirodu, prekrasne izlaske i zalaske  sunca, smijeh i autentičnost u izobilju, lijepe i simpatične ljude te ukusne obroke.


Koliko često si u HARMONIJI sa samim sobom, poslom koji radiš, sa drugima te prirodom oko sebe ?

Pridružite nam se u 3 ili 5 dnevnom relaksirajućem RETREAT-u u energetski visokom solsticijskom periodu, na čišćenju tijela, duha i uma u povezivanju sa 5 prirodnih elemenata od kojih se sastoji ljudsko tijelo, u netaknutoj prirodi mistične planine Rtanj. Kvalitetu života možemo unaprijediti pomoću snažne odlučnosti vatre, suosjećajne milosti vode, avanturističkog duha vjetra, marljivosti Zemlje i intuicije etera.

Naučit ćemo u praksi kako uravnotežiti neki od elemenata koji nam nedostaje u svakodnevnom životu. Naučeno znanje ostaje vaše za cijeli život. Sada ste spremni učiniti nešto za sebe. Ovo je tvoj život. Uzmi ga napokon u svoje ruke.

Harmonija 5 elemenata u našem tijelu ( zemlje, vode, vatre, zraka i etera ) pokazuje nam se kroz naših 5 osjetila: vid, okus, opip, sluh i njuh. Ako su nam svi elementi u harmoniji, mi smo zdravi, sretni, veseli, puni života. Ako nekog od 5 elemenata imamo premalo, ili ga imamo previše, desit će se disbalans i doći će do nekog problema, oboljenja ili smetnje. 


Sve prastare knjige koje se bave evolucijom ljudskog bića svjedoče da je naš prvi i najvažniji zadatak kojeg moramo savladati upravo harmonija i ravnoteža unutar nas samih. Kao harmonično usklađeno biće posjedujemo dovoljno snage da djelujemo iz pozicije izbora, a ne instinkta ili naglih odluka.

Radom na harmonizaciji svih 5 elemenata od kojih se sastoji ljudsko tijelo, uz pomoć čiste i netaknute prirode, drevnih mjesta moći i starih učenja sa naših područja doživjet ćemo kroz ovaj retreat:

  • Ogromno povećanje energije ( životne sile )
  • Nestanak stresa, bolesti i negativnih emocija
  • Stručno usmjeravanje i savjetovanje vašeg životnog puta
  • Naučiti nove vještine i stara znanja
  • Odlično se zabaviti

 

"Jednom godišnje idite na mjesto gdje nikad ranije niste bili." Dalai Lama

 

KRATKI OPIS PROGRAMA :

 

1 DAN – DOLAZAK U SMJEŠTAJ I UPOZNAVANJE SA PROGRAMOM I VODITELJEM

2 DANRAD SA ELEMENTOM ZEMLJE NA MISTIČNOJ PLANINI I PIRAMIDI RTANJ

3 DANRAD SA ELEMENTOM VATRE UZ MOGUĆNOST HODA PO ŽERAVICI

4 DANRAD SA ELEMENTOM VODE NA SVETIM IZVORIMA, SLAPOVIMA I MISTIČNIM MJESTIMA, DREVNE CEREMONIJE I BLAGOSLOVI VODE

5 DANRAD SA ELEMENTOM ZRAKA NA VRHOVIMA PLANINA, DREVNIM KAMENIM GRADOVIMA I SVETIM MJESTIMA

6 DANRAD SA ELEMENTOM ETERA – RELAKSACIJA DUŠE u turskim termama HAMAMU uz INICIJACIJU u 5 ELEMENATA


 

OPŠIRNI PROGRAM RETREATA 3 ili 5 DANA:

 

1.DAN ( četvrtak 10.9.2020 od 17-19h ) – DOBRODOŠLI U VRMDŽU ( selo podno Rtnja )

Rtanj Retreat Neven Carin

Prilikom dolaska dočekat će vas ljubazni domaćini i odvesti u vašu ugodnu sobu. Odmah nakon što se smjestite, upoznat ćete iscjelitelja i šamana Nevena Carina koji će biti vaš voditelj u naredna 3 ili 5 dana te vas upoznati s programom i stručnim suradnicima. Nakon toga završite raspakiranje i pripremite se za večeru i noćenje. Večera će biti  vegetarijanske kulinarske delicije iz eko uzgoja Vrmdžanskog kraja uz kuhanje na živoj vatri.

Prije večere imamo lagano buđenje vitalnih energija tijela koje su možda radi našeg načina života ustajale i blokiraju nam životnu silu. ( Vježbe šamanskog disanja, gledanje u sunce i punjenje energijom života ili lagana večernja yoga uz stručno vodstvo instruktorica yoge, Margarete ili Vesne ). 

 


2. DAN (petak 11.09.2020) – RAD SA ELEMENTOM ZEMLJE NA MISTIČNOJ PLANINI I PIRAMIDI RTANJ

Retreat Rtanj

06:30-7:00h Prije doručka imamo lagano buđenje vitalnih energija tijela koje su možda radi našeg načina života ustajale i blokiraju nam životnu silu. ( Vježbe šamanskog disanja, gledanje u sunce i punjenje energijom života ili lagana jutarnja yoga uz stručno vodstvo instruktorica yoge, Margarete i Vesne ). 07:00-7:30h Doručak.

08:00h Zemlja je naša majka i simbolizira rađanje. Zemlja je najkrutiji i najstabilniji elemenat zadužen za dom, mir,  obitelj, imovinu, materijalno i sigurnost. Veoma je bitno da imamo elemenat zemlje u harmoniji. Penjanje na planine ili spuštanje u pećine, šetnja šumom ili penjanje na stabla su izravni kontakti sa elementom zemlje i pomažu u harmonizaciji elementa zemlje u ljudskom tijelu.  Nakon obilatog i zdravog domaćeg doručka, uz stručno vodstvo lokalnog vodiča i travara polako krećemo prema vrhu piramide Rtanj uz upoznavanje i branje lokalnog  ljekovitog bilja,  posebno Rtanjskog čaja, koji raste samo na ovoj planini na 1000 mnv,  poznatog po čudesnim iscjeljenjima. O piramidi Rtanj kruže nevjerovatne priče, tako da je postala planina spasenja, planina vanzemaljaca, generator energije, mjesto koje posjećuju čudna bića...  Prilikom laganog pješačenja do vrha Šiljak, lokalni vodič , čija obitelj oduvijek živi na ovim područjima, pripovijeda nam mitove i legende oko planine Rtanj te nam pokazuje znanstveno dokumentirana energetska mjesta, planetarno poznatog znanstvenika Dr.sc. Semira Osmanagića.

Na tim mjestima moći radimo posebno pripremljene meditacije i vježbe harmonizacije elementa zemlje za iscjeljenje tijela, duha i uma. Jedno od tih mjesta je i Vrelo ili Svetište, mjesto na kome dokazano izbija ljekovita frekvencija iz zemlje i koja nas puni životnom silom.  Čuda su moguća za svakog od nas.

15:00- 16:00h Kada se spustimo sa planine, puni energije i doživljaja ostajemo na ručku kod Tomine kolibe podno planine i uživamo u učenju i pripremanju ljekovitog bilja koje smo sakupili tokom uspona na tu mističnu planinu Rtanj.

17:00-19:00h Nakon cjelodnevnog rada sa elementom zemlje imamo slobodno kasno poslijepodne i večer za obilazak mjesta Vrmdža, Vodenice kod dede Mije, Vrmdžanskog jezera i upoznavanja lokalnih znamenitosti uz kuhanje čajeva sa ovog zanimljivog područja te uživanja u okusima prirode i zdravlja.

19:00h Večera će biti  vegetarijanske kulinarske delicije iz eko uzgoja Vrmdžanskog kraja uz kuhanje na živoj vatri. Nakon večere imamo evaluaciju radnog dana, razgovor o uvidima i iskustvima uz uživanje u poznatom Rtanjskom čaju i pucketanju vatre.

20:30h Tko želi, nakon večere imamo lagano buđenje vitalnih energija tijela koje su možda radi našeg načina života ustajale i blokiraju nam životnu silu. ( GONG KUPKA ).

 

 

3. DAN (subota 12.09.2020) – RAD SA ELEMENTOM VATRE UZ MOGUĆNOST HODA PO ŽERAVICI

Hod po žeravici, neven Carin , Hoja po žerjavici

07:00 – 08:00h Prije doručka imamo lagano buđenje vitalnih energija tijela koje su možda radi našeg načina života i pogleda na svijet, ustajale i blokiraju nam životnu silu. ( Vježbe šamanskog disanja, Gledanje u sunce i punjenje energijom života ili lagana jutarnja yoga uz stručno vodstvo instruktorica yoge, Margarete i Vesne ). 08:00 – 09:00h  Doručak

09:00 – 13:00h  Nakon obilatog i zdravog domaćeg doručka imamo slobodno prije podne za odmor ili invidualno pješačenje do starog Latin grada iz 3 stoljeća, koji se nalazi iznad samog mjesta Vrmdža, Crkve Svete Trojice, Vrela - izvora Vrmaške rijeke, Vrmaškog jezera ili Vrmdžanskog etno muzeja... 13:00h Ručak u Vodenici kod dede Mije.

15:00h Krećemo na put novih spoznaja i učenja, kako o životu tako i o sebi samima sa elementom vatre.  Za vatru stari učitelji govore da je jedini elemenat na planeti Zemlji kojeg ne možemo onečistiti. Vatra simbolično sagorijeva sve što je loše u nama. Ona razara ustaljene obrasce razmišljanja i ponašanja te nas otvara novim mogućnostima. Uz iskusno vodstvo iscjelitelja i majstora vatre Nevena Carin to ćemo i doživjeti, svatko na način koji je najbolji za njegov životni put. Nakon cjelodnevnog učenja o elementu vatre oko 21h najhrabriji će imati mogućnost hoda po žeravici na 1000 stupnjeva.

Mi možemo raditi detoksikaciju tijela na više načina ( hrana, ljekovito bilje, kretanje...) ali uma i duha dosta teško i sporo. Vatra je najbolji i najbrži način za detoksikaciju uma i duha. Svi smo čuli za dobrobiti bosonogog hodanja, posebno u prirodnom okruženju po travi, rosi, vodi, kamenju...  To se događa zbog toga jer se na stopalu nalaze točke, poznate u medicini kao akupunkturne točke, koje su povezane sa svim organima u našem tijelu. Hodajući po raznovrsnim podlogama, mi stimuliramo i masiramo sve organe u našem tijelu te smo svjedoci poboljšanja raspoloženja, dolaska energije te nestanka raznih tegoba i bolesti.  Ali za hodanje po prirodnim elementima, potrebno je duže vrijeme dok se ne dogodi promjena u tijelu. Ako želimo trenutno pobuditi sve organe u našem tijelu, najjači je elemenat vatre. Ritual hodanja po žeravici je jedan od najstarijih rituala pročišćenja tijela, uma i duha na planeti Zemlji. Uz cjelodnevni seminar, duhovno čišćenje i pripremu, najhrabriji će imati prilike i sami prohodati po žeravici.

Svojim dugogodišnjim iscjeliteljskim iskustvom i radom sa elementom vatre, majstor vatre Neven Carin garantira svim sudionicima sretan i uspješan prelazak preko žeravice, ali odluku morate donijeti sami.

To iskustvo pomaže nam u svakodnevnom životu kada se pojavi pred nama naizgled nepremostiva prepreka, od tada, sjećajući se iskustva žeravice, možemo si reći, čak i kada se činilo nemoguće, ja sam uspio.

Najveća zadaća vatre je da zapali naš unutarnji oganj koji je postao slabiji tijekom našeg života radi stresova i životnih okolnosti, da iscijeli sva loša stanja, bolesti i tegobe i otvori nam nove puteve u našem životu.

Zainteresiranima u posebnom Ritualu spajanja vatre i srca, majstor vatre može izraditi VATRENU AMAJLIJU, za koju drevni iscjelitelji kažu da je to najsnažnija amajlija na svijetu. Podjela diploma. Večera.

 

4 DAN (nedjelja 13.09.2020) – RAD SA ELEMENTOM VODE

Holistic retreat: Mistična piramida Rtanj Neven Carin

07:00 – 07:45h  Prije doručka imamo lagano buđenje i pokretanje vitalnih energija tijela koje su možda radi našeg načina života, ustajale i blokiraju nam životnu silu. ( Vježbe šamanskog disanja, Gledanje u sunce i punjenje energijom života ili lagana jutarnja yoga uz stručno vodstvo instruktorica yoge, Margarete i Vesne ).  

7:45h Doručak.

08:30h Nakon obilatog i zdravog domaćeg doručka uz stručno vodstvo iscjelitelja i šamana Nevena Carina krećemo na put harmonije sa elementom vode. Voda vlada osjećajima i simbolizira ljudske emocije. Emocije znaju biti duboke i opasne poput oceana, ali znaju biti i veoma ugodne. Ako imamo previše emocija one izlaze u obliku suza. Emocije nam služe da bi okolinu percipirali sa osjećajima, a ne poput nekih robota.  Zato je bitno imati elemenat vode uravnotežen u tijelu. Ukoliko je imamo previše postajemo preosjetljivi za okolinu, jer tada gušimo svoje bližnje, zbog pretjerane brižnosti. Ljudi diljem svijeta govore o iznenadnim nevjerojatnim izlječenjima kada su se kupali ili pili vodu iz njima svetih izvora vode. 

09:00-10:45h Lokaliteti na kojima se nalaze vodopadi su skrivena, često neistražena i tajanstvena mjesta do kojih se ne može lako doći. Uz ove prirodne fenomene često se vezuju interesantne i mistične priče lokalnog stanovništva. U drevnim predanjima koja se prenose sa koljena na koljeno, ove lokacije se spominju kao mjesta na kojima su se okupljale vile i vilenjaci, na kojima su se javljale neprirodne pojave i magični događaji. Prva točka rada sa elementom vode nam je SLAP RIPALJKA jedan je od najljepših slapova ovog područja, a sastoji se od 11 odjeljaka ukupne visine oko 40 metara, od kojih je najveći visok 11 metara. Na slapu radimo šamansko bubnjanje i povezivanje sa elementarnim bićima ovog svetog mjesta i primamo blagoslove vode ispod samog slapa.

RITUAL VODE ISPOD SLAPOVA JE NEPONOVLJIV DOŽIVLJAJ koji se pamti cijeloga života. Na tim svetim mjestima uspijeli smo napraviti fotografije sa svjetlosnim bićima - orbi. Učimo čistiti naše tijelo elementom vode, BOŽJOM STRIJELOM te učimo iscjeljivanje drugih. Tko ima diktafon ovdje može snimiti zvuk slapa, bubnja i šume za privatnu kolekciju iscjeljujućih zvukova.

10:45h Nakon ceremonija vode ispod slapa Ripaljka krećemo prema gradu sa mnogo izvora ljekovite vode, Sokobanji. Nakon kušanja vode i razgleda fontane u Centralnom gradskom parku i drevnog turskog lječilišta Hamam, dolazimo do parka Banjica gdje imamo iscjeljivanje ljekovitom toplom vodom u prirodnoj kadi sa vodom koja liječi nervne bolesti, poremećaje srčanog ritma, povišenog tlaka i kompletnog oporavka organizma. U Hinduizmu se vodom, odnosno kupanjem u svetim rijekama pročišćavaju sve razine tijela, tako da nakon iscjeljujućeg kupanja u gradskoj kadi dolazimo do rijeke Moravice.

11:45h Prije kupanja u prirodnoj rijeci učimo svjetski poznatu WIM HOF metodu kupanja u svim godišnjim dobima te ju testiramo u ljekovitoj rijeci uz uživanje i sunčanje na prirodno pješčanim plažama i skokovima u vodu sa stijena avanturistički raspoloženim sudionicima .

U Kršćanstvu se svetom vodom obavlja krštenje i istjeruju se demoni te čiste prostori kada svećenici blagoslivljaju kuće vjernika. U Islamu hodže liječe ljude vodom koju prije toga energiziraju molitvom. U toku dana učimo kako izraditi svoju svetu i ljekovitu vodu.

13:30h Polako stižemo, šečući  do parka prirode Lepterija , gdje drvenim mostićem preko Moravice, dolazimo do staze koja vodi do prirodnog fenomena poznatog kao Bogorodica u stijeni. Udubljenje u stijeni ima oblike majke s djetetom, a prema legendi u toj se stijeni sakrila Bogorodica sa Kristom u naručju, bježeći pred Rimljanima. Svatko tko pred stijenom upali svijeću, desit će mu se svako dobro na ovome svijetu. Vjerujući u legendu i mi palimo svijeće. Iz stijene koja oslikava jedan od simbola stupova kršćanstva, vezuje se priča, da se na određeni praznik (Veliki petak) tu pojavljuje voda iz kamena koja je ljekovita za oči. Svake godine na Veliki petak poteče voda koja se tokom godine ne pojavljuje.   

14:30h-15:30h  Šetnja do Lepterije vodi kroz predivne panorame koje obiluju zelenilom. Na tom putu je i restoran „Pećina“ smješten ispod stijene na obali rijeke gdje imamo ručak. Ako ste ljubitelj japanskih arhitektonskih riješenja i poštovalac tri prirodna elementa – vode, drveta i kamena – onda je ovaj restoran kao stvoren za Vas.

15:30 – 17:00h Slobodno vrijeme za razgledavanje Sokobanje, druženje,  kupanje u izvorima tople vode, šetnji po parkovima, obilasku muzeja ili kupnji suvenira cca 2h.

Dan završavamo  posjetom Bovanskog  jezera na putu prema našem smještaju i opraštanjem od sudionika koji su bili sa nama 3 dana od ukupno 5 dana retreata .

19:00h Večera će biti vegetarijanske kulinarske delicijama iz eko uzgoja Vrmdžanskog kraja uz kuhanje na živoj vatri. Nakon večere imamo evaluaciju radnog dana, razgovor o uvidima i iskustvima uz uživanje u poznatom Rtanjskom čaju i pucketanju vatre.

20:30h Iza toga, tko želi,  imamo lagano buđenje vitalnih energija tijela, koje su možda radi našeg načina života ustajale i blokiraju nam životnu silu. ( Terap. TIBETANSKIM ZDJELAMA ).

 

5 DAN (ponedjeljak 14.09.2020) – RAD SA ELEMENTOM ZRAKA ( VJETRA )

Holistic retreat: Mistična piramida Rtanj Neven Carin

07:00 – 08:00h Prije doručka imamo lagano buđenje i pokretanje vitalnih energija tijela koje su možda radi našeg načina života, ustajale i blokiraju nam životnu silu. (Breatharian Healing - Breterijansko energetsko iscjeljivanje, gledanje u sunce i punjenje energijom života ili lagana jutarnja yoga uz stručno vodstvo instruktorica yoge, Margarete i Vesne ).             

08:00h Doručak.

09:00-12:00h Nakon obilatog i zdravog domaćeg doručka uz stručno vodstvo iscjelitelja i šamana Nevena Carin krećemo na put harmonije sa elementom zraka. Vjetar je elemenat kojeg ne vidimo, ali osjećamo njegov dodir, njegovu snagu. Vjetar nam donosi, ali i odnosi kišu, oblake, nevrijeme, diže valove, određuje smjer vatri te u pustinjama oblikuje teren.

Pošto je vjetar najpokretljiviji element, za njega kažemo da vlada našim umom, jer su misli također najpokretljiviji elementi tijela. Ljudi kojima je vjetar u harmoniji mogu se uklopiti u bilo koje društvo i bit će im ugodno. Osoba koja ima jak vjetar mnogo razmišlja, ti su ljudi najčešće filozofi, teoretičari, mislioci, znanstvenici. Kada je element vjetra u ravnoteži, tada nam on daruje najbolju kvalitetu, razumijevanje. Ako vjetar nije u ravnoteži onda su njegove misli pretjerane i osim filozofiranja ne daju mnogo rezultata. Ako imamo previše vjetra onda treba naučiti kako smiriti um, vježbati koncentraciju i prakticirati vježbe koje umiruju um.  Um se ne može isključiti , kao ni ego. Njemu je potrebno pravilno usmjerenje.

Treba ga okrenuti znanju i koncentraciji, što je naš današnji cilj. Misli su kreativne i ono što razmišljamo, neposredno oblikuje naš svijet. Da bi mogli oblikovati svijet, kakvog mi želimo, u toku dana učimo stare šamanske metode koncentracije i mijenjanja misli kao drevni narodi kod dozivanja kiše ili sunca.

Vrhovi planina imaju posebnu energiju. Upravo na tim lokacijama radit ćemo na harmonizaciji elementa zraka. Zrak ćemo najviše osvijestiti ako se prošetamo šumom ili parkom u kojem raste razno cvijeće i drveće tako da smo za početnu točku današnjeg učenja drevnih znanja odabrali planinu Ozren na 1118 mnv, poznatu po velikom broju četinara. Lijepi prirodni mirisi djeluju na naš mozak ljekovito. Na ovoj planini smještene su dvije bolnice. Jedna za plućne bolesti zbog nadmorske visine i borovih šuma, a druga je za liječenje očnih bolesti, zbog obilja zelenila i povoljne ruže vjetrova (strujanje i miješanje više zračnih struja, što je idealno za rad sa elementom vjetra) . Ova planina  je poznata kao mjesto na kojem je izuzetno velika koncentracija negativnih iona koji blagotvorno djeluju na naš organizam, a naročito pogoduju onima koji imaju problema sa astmom, dišnim sustavom i vidom. Sve ovo je dokumentirano znanstvenim istraživanjima, a čut ćete i od samih pacijenata o blagotvornim svojstvima ovog mjesta. Neki su se i stalno nastanili na planini, poslije izliječenja .

Usput posjećujemo i KAMEN LJUBAVI, mjesto bezbroj legendi o ljubavi,  na kojeg se penju zaljubljeni parovi,  radi vječite ljubavi, sreće i dugovječnosti. Za sve ljubitelje fotografiranja obavezno posjećujemo i VIDIKOVAC OČNO sa kojeg se pruža prekrasan pogled sve do Bovanskog  jezera sjevero-zapadno, te na sjeveru planine Rtanj. Jasno se vidi  vrh Šiljak, a i crkvica na njemu, ako gledate dalekozorom. FOTO POINT

12:00-14.00h Nakon harmonizacije tijela elementom vjetra i usmjeravanja misli na planini Ozren, nastavljamo sa drevnim učenjima na slijedećoj lokaciji, staroj srednjovjekovnoj tvrđavi, Sokogradu, lokaciji gdje će snaga vjetra doći do maksimalnog izričaja. Za uravnotežiti vjetar potrebno je kretati se, učiti i vježbati koncentraciju što je sastavni dio današnjeg dana i obilaska nekoliko magičnih lokacija. U kanjonu rijeke Moravice, oko 2 km južno od Sokobanje, na strmom i skoro nepristupačnom uzvišenju nalaze se ostaci srednjovekovnog utvrđenja izgrađenog na temeljima utvrđenja iz četvrtog vijeka. Utvrđenje je nepravilne osnove, većih dimenzija i vjerojatno je podignuto na temeljima antičkih građevina. Sastoji se od Donjeg i Gornjeg grada. Kretanje i planinski vjetar čiste ustajalu energiju u nama i dopuštaju otpuštanje svega suvišnog.

14:00-15:00h Prijepodnevni put vjetra završavamo ručkom u etno restoranu Stara Vodenica .

15:00-16:30h Slobodno vrijeme za razgovore, šetnje kroz parkove, druženje, kupanje u toplim izvorima vode i razgledavanje Sokobanje ili kupnju suvenira, po dogovoru cca 1,5h.

18:00 – 19:00h Nakon povratka u smještaj i kratkog odmora nastavljamo sa učenjem tehnika za harmonizaciju elementa vjetra, veoma popularnom BARS tehnikom na kojoj ćemo naučiti nekoliko Bars točaka, kako bi iskusili  energiju Barsa . Barsi se koriste za opuštanje i otpuštanje, za relaksaciju, oslobađanje od blokada, strahova i veoma brzo transformiraju tjelesne tegobe, bolove, stres, depresiju, panične strahove i napade.

Slobodno vrijeme prije i nakon večere za razgledavanje mjesta Vrmdže, branje ljekovitog bilja, gljiva ili šumskih plodova.

19:00-20:00h  Večera će biti  vegetarijanske kulinarske delicije iz eko uzgoja Vrmdžanskog kraja uz kuhanje na živoj vatri. Nakon večere imamo evaluaciju radnog dana, razgovor o uvidima i iskustvima uz uživanje u poznatom Rtanjskom čaju i pucketanju vatre.

20:30h GONG KUPKA.

 

6 DAN (utorak 15.09.2020) – RAD SA ELEMENTOM ETERA ( DUŠA )

Holistic retreat: Mistična piramida Rtanj Neven Carin

07:00-08:00h Prije doručka imamo lagano buđenje i pokretanje vitalnih energija tijela koje su možda radi našeg načina života, ustajale i blokiraju nam životnu silu. (Breatharian Healing - Breterijansko energetsko iscjeljivanje, gledanje u sunce i punjenje energijom života ili lagana jutarnja yoga uz stručno vodstvo instruktorica yoge, Margarete i Vesne ). 08:00h Doručak.

09:00-11:00h Nakon obilatog i zdravog domaćeg doručka uz stručno vodstvo iscjelitelja i šamana Nevena Carin krećemo na put harmonije sa elementom etera. Duša pripada elementu etera. Eter je energija koja povezuje sve što postoji. Zato je element eter poveznica sa drugim svjetovima, Božanstvima i sa Bogom. Prva radionica današnjeg dana je saznanje veoma bitne informacije za naš život : Koja je moja životna svrha ?

11:00-13:00h Nakon saznanja vrijednih informacija o nama samima nastavljamo sa udovoljavanjem našoj duši, relaksacijom u drevnom kamenom turskom lječilištu HAMAM .  Drevno lječilište Hamam  je nastalo na temeljima još starije rimske terme, ima muzejsku vrijednost i nalazi se pod zaštitom države.  Lječilište se snabdijeva iznimno ljekovitom toplom vodom iz tri bunara. Centralno banjsko lječilište “Hamam” posjeduje dva izvora “Sv. Arhanđeo” temperature 43 stupnja i “Preobraženje” sa temperaturom do 53 stupnja.  U Hamam-u se nalazi muški i ženski kameni bazen,  poznata kada kneza Miloša i nekoliko kasnije izgrađenih kada, a posjeduje i inhalatorijum za liječenje bolesti dišnih organa poput: bronhijalne astme, sinusitisa, akutnog i kroničnog bronhitisa, emfizema, respiratorne infekcije i drugih oboljenja ovog tipa. Ovdje danas uživamo u kupanju u termalnoj vodi, u bazenima i kadama, boravimo u originalnoj Miloševoj kadi, a isprobat ćemo i razne vrste masaža sa et. uljima ili sa ljekovitim blatom .

Element etera percipira svijet pomoću sluha, odnosno njegova je manifestacija zvuk. Tako da danas idemo  naučiti koji je to najmoćniji zvuk koji postoji ?  Da bismo mogli naučiti sve o najmoćnijem zvuku , naše tijelo, duh i um  moraju biti na njima najugodnijem mjestu , po mogućnosti drevnom i prirodnom okruženju bez mobitela, tv prijemnika, automobila, frižidera, antena i ostalih zagađivača etera koji utječu na našu percepciju i zdravlje.  Eter je zadužen za intuiciju. Intuicija je govor, znanje, informacija, ideja ili misao koja nam dolazi iz nekog drugog svijeta, iz svemira ili od nas samih. U svakom slučaju, ona nam dolazi, a mi je možemo čuti samo ako slušamo. Idemo naučiti kako slušati ?

13:00 -14:00h Šetnja kroz park prirode Lepterija do poznatog restorana „Pećina“ smještenog ispod stijene na obali rijeke Moravice gdje imamo ručak.

14:00 – 15:00h Slobodno vrijeme za razgledavanje Sokobanje, kupanje na poznatoj Župan plaži, šetnji po parkovima ili kupnju suvenira cca 1h.

15:00 – 17:00h  Posljednjeg dana retreata, završit ćemo drevnim obredom blagoslova sudionika i INICIJACIJOM U 5 PRIRODNIH ELEMENATA. Prekrasna ceremonija koja će naša druženja privesti kraju i označiti novi početak.


 

ŠTO MOŽEMO OČEKIVATI OD OVOG RETREATA:

Zadnjeg dana retreata doveli smo sve elemente u harmoniju koja  nam je potrebna da živimo kvalitetno i u ravnoteži.  Kada bismo tako proživjeli život, ništa nam ne bi nedostajalo i imali bismo kvalitetan ljudski život.

Tijekom ovog 5-dnevnog povlačenja, prošli smo postupak detoksikacije, ali i naučili kako ga primijeniti na sebe kada je to potrebno.

Sve drevne tehnike koje smo naučili kao npr: meditacije, šamanska disanja, hod po vatri, iscjeljivanje Božjom strijelom, GONG kupke, yoga ... nisu prečaci koji nas vode do cilja, kako to mnogi naivni duhovni praktikanti misle, već one služe kako bismo uravnotežili naše elemente i da bismo radili na njima. 

Što je ta ravnoteža bolja, to je naš put učenja i naš život, lakši i kvalitetniji. Ravnoteža nam služi da bismo mogli doći do nekog cilja. Taj cilj može biti bilo što: uspijeh, zdravlje, mir, ljubav, harmonija, prosvjetljenje i dr.

VODITELJI RETREATA


INVIDUALNE TERAPIJE I SAVJETOVANJA:
U sklopu Retreata moguće je odraditi invidualne terapije i savjetovanja sa iscjeliteljem Nevenom Carin ili savjetovanja u vezi prehrane sa Margaretom Riznicom Radosti.

 

Holistički RETREAT: MISTIČNA PIRAMIDA RTANJ - Neven Carin

Holistički RETREAT: MISTIČNA PIRAMIDA RTANJ - Neven CarinHolistički RETREAT: MISTIČNA PIRAMIDA RTANJ - Neven Carin

 

Holistički RETREAT: MISTIČNA PIRAMIDA RTANJ - Neven Carin

 

 

MJESTO ODRŽAVANJA OZNAČENO JE NA KARTI