Anketa

Što Vas je najviše potaknulo da se bavite / koristite prirodnom, energetskom i/ili duhovnom medicinom?

Ljekovita energija bosanskih piramida

Ljekovita energija bosanskih piramida

Podzemni prahistorijski labirint Ravne, ispod Bosanske doline piramida, otvoren je u dužini od 2,4 km. U njemu su izmjerene blagotvorne energije piramida (28 kHz elektromagnetizam i ultrazvuk, 7,83 Hz - originalna Šumanova rezonanca), iznimno visoka koncentracija ljekovitih negativnih iona od 20.000-30.000 ni/ccm (dvadeset puta viša nego na planinama u borovoj šumi), odsustvo štetnih kosmičkih zračenja, podzemne prirodne radioaktivnosti, Wi-Fi i mobitel signala. Time je stvorena potpuno zaštićena podzemna konstrukcija u kojoj započinje proces regeneracije i samoizliječenja. Do sada je registrirano nekoliko stotina svjedočanstava počev od smanjenja visokog nivoa glukoze u krvi, krvnog pritiska i bolova do značajnog poboljšanja stanja kod vrlo ozbiljnih zdravstvenih izazova (tumora, Parkinsonove bolesti, i sl.).
Zaključak je da je jedna od svrsi energije piramida zaštita zdravlja.

Više informacija potražite na linku: 
http://piramidasunca.ba/bs/ljekovitost-tunela.html


Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da će dr. Semir Osmanagić održati predavanje na 13. HUPED-ovom međunarodnom kongresu: "Znanstveni dokazi u nekonvencionalnoj medicini". Predavanje će se održati 06.12.2019.g. (petak) s početkom u 17:00 sati na Zagrebačkom Velesajmu u paviljonu br. 6 za vrijeme trajanja Sajma hrane i zdravlja.


Dr.sc. Semir Osmanagić, naučnik, autor, istraživač i biznismen, rođen je u Bosni i Hercegovini, a živi i radi u Houstonu (SAD) i Sarajevu (BiH). Više informacija na: www.semirosmanagic.com
Osmanagić je 2005. otkrio drevni piramidalni kompleks u Visokom (BiH) koji se sastoji od pet kolosalnih piramidalnih građevina te prateće mreže prahistorijskih podzemnih tunela. Osnivač je neprofitne i nevladine Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“koja rukovodi iskopavanjima i geo-arheološkim istraživanjima. (www.piramidasunca.ba)

Profesor antropologije na Američkom univerzitetu u Bosni i Hercegovini 2012/2013. Osmanagić je predsjednik proizvodne korporacije Met Company, Inc. i holding kompanije Met Holding Group, LLP iz Houstona. Osmanagić intenzivno promovira rad Fondacije, projekt istraživanja Bosanske doline piramida i bh. arheološki turizam u svim dijelovima svijeta.

Od 2009. Osmanagić je član Društva arheologa Aleksandrije iz Egipta, osnovanog 1895. Vijeće Općine Visoko je proglasilo Osmanagića 2006. godine za prvog počasnog građanina Visokog.
Dnevni list „San” iz Sarajeva izabrao je Semira Osmanagića za „Ličnost 2007. godine u Bosni i Hercegovini” za njegov istraživački doprinos u projektu Bosanske doline piramida i upornost na pozitivnoj promociji BiH. Skupština Zeničko-dobojskog kantona mu je 2019. dodjelila najveće priznanje kantona Plaketu ZDK za izuzetan doprinost razvoju kantona.

U maju 2009. Osmanagić je primljen za inostranog člana Ruske akademije prirodnih nauka iz Moskve, koja je jedna od najuglednijih naučnih institucija u svijetu u čijem je članstvu više od dvadeset nobelovaca. Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u dijaspori (HAZUD) sa sjedištem u Bazelu (Švajcarska) ga je primila za svog člana 2015. Američki Kongres je 2013. dodjelio dr. Osmanagiću priznanje (Certificate of Recognition) za njegovo “neumorno zalaganje u izgradnji lokalne zajednice u Houstonu i pomoći useljenicima u Ameriku”.

Prva Globalna konferencija o piramidama održana u Čikagu (SAD) 2016. dodjelila je dr. Osmanagiću ‘Amelia B. Edwards’ nagradu za istraživanje piramida. Na kongresu ‘Pyramid Spiritual Scientist Movement’ održanom u Bangaloreu (Indija) 2016. godine dr. Osmanagiću je uručena Povelja ‘Dijamanta Nauke o piramidama’. Semir Osmanagić nosilac je naučnog zvanja "doktor sociologije" iz oblasti sociologije historije, a doktorsku disertaciju o civilizaciji Maja je odbranio na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Galerija

Ljekovita energija bosanskih piramida Ljekovita energija bosanskih piramida Ljekovita energija bosanskih piramida