Anketa

KAKVA JE KVALITETA VAŠEG SPAVANJA I DA LI SPAVATE NA DOBROM MJESTU? Ukoliko niste označili prvi odgovor kao točan svakako nam se javite na e-mail: huped@huped.hr kako bismo pronašli uzrok.

25.04.2009. SLOBODNA DALMACIJA: Šarlatani ili iscjelitelji?

25.04.2009. SLOBODNA DALMACIJA: Šarlatani ili iscjelitelji?

Skidam uroke na daljinu, oslobađan od ugovora s Đavlom, spajam vas direktno s anđelima, povezujem s umrlima, oslobađan od crne magije - tako u oglasima, na web stranicama, pa čak i preko registriranih tvrtki, razni nadriliječnici i šarlatani tisućama ljudi u Hrvatskoj, kojima nije pomogla službena medicina, nude usluge nekonvencionalnog “liječenja”, dakako uz obilnu novčanu nadoknadu.

Svi oni djeluju izvan zakona, a godišnji im se prihodi mjere u desecima milijuna kuna. Imaju i posebne telefonske linije preko kojih naplaćuju liječenje, a “iscjeljuju” čak i putem e-maila... Čak su i naše komercijalne televizije poput Nove TV uvele rubriku u kojoj desetak “proroka” odgovara na pitanja tipa: kad ću se udati? Hoću li uskoro zatrudnjeti? Za koliko mjeseci ću ozdraviti?

Ekspresan odgovor nudi osoba koja se predstavlja kao posrednik između anđela i sugovornika. Kako stati na kraj tisućama prevaranata, ne zna ni krovna organizacija alternativnih terapeuta HUPED - Hrvatsko udruženje za prirodnu, energetsku i duhovnu medicinu.

Predsjednik te udruge Vedran Korunić kaže da okupljaju 500 licenciranih terapeuta koji su dobili certifikat na temelju diploma s raznih provjerenih škola na kojima se temeljito izučava alternativna medicina ili su minimalno ozdravili 10 osoba, što su dokazali medicinskim nalazima prije i poslije tretmana.

No, osim tih 500, recimo provjerenih terapeuta, djeluje još oko 4000 tisuće osoba koji se nazivaju iscjeljitelji. Tu se, navodi Korunić, ne ubrajaju još tisuće onih koji se bave astrologijom, tarotom, grahom, vidovnjaštvom...

LINK NA CIJELI ČLANAK