Anketa

KAKVA JE KVALITETA VAŠEG SPAVANJA I DA LI SPAVATE NA DOBROM MJESTU? Ukoliko niste označili prvi odgovor kao točan svakako nam se javite na e-mail: huped@huped.hr kako bismo pronašli uzrok.

ZAŠTITA POTROŠAČA PROIZVODA I USLUGA ALTERNATIVNE I KOMPLEMENTARNE MEDICINE

ZAŠTITA POTROŠAČA PROIZVODA I USLUGA ALTERNATIVNE I KOMPLEMENTARNE MEDICINE

Kako bismo kupcima usluga i proizvoda alternativne i komplementarne medicine pružili točne informacije o onome što im se na tržištu nudi, odlučili smo ovdje javno progovoriti o neistinitim i poluistinitim informacijama kojima raznorazni pojedinci i tvrtke zavaravaju potrošače u cilju stjecanja odgovarajuče koristi.
Određenim proizvodima i uslugama se pripisuju karakteristike koje nisu provjerene ili točne, a vrlo često smo naišli da proizvođači određenih proizvoda krivotvore HUPED-ove licence i certifikate.
Zahvaljujući velikom broju skoro svakodnevnih upita kupaca i potencijalnih kupaca raznoraznih proizvoda za zaštitu od štetnih radiestezijskih zračenja i iscjeliteljsku terapiju razotkrili smo niz tvrtki koje se lažno predstavljaju te čak pozivaju i na HUPED-ove licence i certifikate koje zapravo nemaju već su ih "posudili" od tvrtki koje ih imaju i čiji proizvodi su prošli testiranja naše stručne komisije.

POPIS TVRTKI I PROIZVODA KOJI SE LAŽNO REKLAMIRAJU


BORVANNA d.o.o. je tvrtka koja preko kućnih prezentacija prodaje proizvode pod nazivima:
- ORTO SILVER CRYSTAL TOUCH (nadmadrac za krevet)
U uputstvima koja dolaze uz proizvod stoji da se u proizvodu nalazi smjesa od 10 iscjeljujućih kristala te da proizvod ima i funkciju zaštite od radiestezijskih zračenja. Na zahtjev kupca proizvod smo dobili na kontrolu te ustanovili da se u navlaci od nadmadraca nalazi samo spužva u kojoj nema nikakve smjese kristala.
- ATLAS BC neutralizator štetnih zraćenja za mobitel
Provjerom navedenog proizvoda ustanovljeno je da ne pokazuje navedena svojstva odnosno da ne zaštićuje mobitele od štetnih zračenja.


MEDI SAN d.o.o. je tvrtka koja po kućnim prezentacijama prodaje madrace za zaštitu od štetnih zračenja no provjerom proizvoda je ustanovljena vrlo loša kvaliteta izrade (vjerojatno u nekoj garaži) te je ustanovljeno da proizvod nema nikakava zaštitna svojstva. Proizvode prodaju djelatnici na način da sa uređajem Genius navodno otkrivaju štetna zračenja u stanovima koja se mogu neutralizirati njihovim madracima na mjestu spavanja. No radiestezijska mjerenja se obavljaju nestručno od strane osoba koje nisu prošle radiestezijsku obuku niti znaju rukovati Geniusima već namještaju rezultate mjerenja isključivo u ciju postizanja prodaje. Također, daju izjave potencijalnim kupcima da rade preko HUPED-a i daju na uvid lažne HUPED-ove certifikate. Njihovi proizvodi nikada nisu bili u HUPED-u na testiranju niti imaju naše papire.
Citiramo jedan od mnogobrojnih upita koje dobivamo putem maila kako biste dobili uvid u način kako ovakve i slične prevare funkcioniraju:
"Medi san J.D.O.O- Oni su  mojoj majci prodali nadmadrac protiv štetnih zračenja. Tada sam dosla kod svoje mame i pitala sta je to kupila i gdje piše da je protiv zračenja. Tada sam zvala gospodina koji joj je prodao i rekao je da rade preko HUPED-a i da je pokazao mojoj mami certifikat. Što na kraju kaze mama da i je pokazao. Samo me je malo zbunilo kada sam ga ja tražila da pošalje certifikat meni na mail adresu, uvijek nađe neki izgovor da nemože sada. Naravno već je proslo 4 tjedna i ništa. Pa vas molim ako možete mi potvrditi da ga imaju stvarno da se ne brinem više..."


PEPERKO, obrt iz Krapine je 2010.g. dao na testiranje štep deku za madrac sa kristalima i magnetima. Testiranje je pokazalo vrlo dobre rezultate, no idučih godina je proizvod promijenio svoj sastav te više nije pokazivao dobre karakteristike. Naknadna provjera proizvoda na tržištu kojega smo dobili na uvid od jednog od mnogobrojnih kupaca koji su nam se žalili, je pokazala da se u proizvodu više ne nalaze kristali i minerali već jeftino kinesko obojano staklo koje po izgledu imitira kristale i minerale. Obrtu PEPERKO je još krajem 2011.g. oduzeta HUPED-ova licenca za proizvode jer oni više po kvaliteti i sastavu nisu odgovarali onima koji su bili na testiranju, a novi proizvodi nikada nisu bili dani na testiranje. Unatoč tome PEPERKO nastavlja koristiti HUPED-ove licence i rješenje o testiranju kao dokaz potencijalnim kupcima da su proizvodi ispravni i djelotvorni.
Svoje proizvode prodaje preko internet stranice (navodeči niz neprovjerenih i neistinitih čudotvornih svojstava tih proizvoda) i preko svojih zastupnika na terenu. Svi ti zastupnici uredno uvjeravaju potencijalne kupce da PEPERKOVI proizvodi imaju HUPED-ove licence koje vrijede čak 15 godina, a na samim proizvodima je ušivena deklaracija na kojoj se nalazi broj licence koju je izdao HUPED...
Molimo potencijalne kupce da ne nasjedaju na ovakve prevare te da provjere deklaracije na proizvodima. Ako piše da je proizvođač PEPERKO onda sada znate da njegovi proizvodi nemaju važeće HUPED-ove licence.USPOREDBA RAZNIH PROIZVODA
Uskoro ćemo na zahtjev mnogobrojnih kupaca raznoraznih iscjeliteljsko terapeutskih proizvoda objaviti usporedbe s obzirom na službene rezultate testiranja koji su ti proizvodi postigli u području zaštite od štetnih zračenja i u području iscjeliteljsko terapeutskog učinka.
Na taj način će kupci moči donijeti ispravnu odluku o kupnji najkvalitetnijeg proizvoda po najpovoljnijoj cijeni.